Кой и как освежава дома

Ремонт

Колко хубав е момента, в който се настанявате в чисто нов дом и всичко ухае на свежо, прясно боядисано и ново.

Да, но не след дълго и най-приказния палат може да изглежда като стара и износена постройка, а в него водеща роля се пада на хаоса.Както всяко нещо, така и домът се нуждае от постоянни ремонтни дейности, кога по кардинални промени свързани с рушене на стени, изграждане на нови, къртене на мазилка и сваляне на дограма и прозорци. Кога се налага само етапно освежаване.

Всеки сам може да направи апартамента си като двореца, в който иска да живее, макар той да не предлага простор и огромни зали. И ако вече сте взели решение, че ще освежите дома, то тук ще намерите някои лесни трикове да сбъднете мечтите си.

На първо място може да се заемете с входа – домът на всеки е неговата крепост, а тя трябва да вдъхва респект у външния свят и да дава сигурна защита на личното пространство. За подмяна на входна врата може да потърсите компетентното мнение как става самото къртене на врата.Освежаване на дома – и докато за едни, такова се свежда до смяна на тапети, то за други къртене на таван и под е част от плана. Във всички случаи обаче ще имате нужните новости в дома. Ако се налага къртене на стара мазилка, подмяна на плочки в баня, поставяне на ново дюшеме, ламиниран паркет или теракот, отново от на помощ идват услуги по къртене извозване.

В 90% от случаите, днес хората живеят в малки апартаменти и се прибягва към преграждения. Със затваряне на едни отвори е нужно прекарване на нови електрически инсталации и ВиК канализация. Всичко това изисква познания, от къде да се раз пробие, коя стена да се изкърти и коя не.

Когато сте към края на ремонта или освежаването на дома, всичко се вижда по друг начин. Тогава идеята кое и как ще изглежда, какво ново бихте могли да вмъкнете.

В крайна сметка освежаването на апартамента не е толкова трудна мисия, щом има, с кого да споделите представата за мечтания дом.