Кухня отворен план или как да организираме кухнята в жилище, тип студио?

За дома
Снимка на кухня

Студио

Жилищата тип „Студио“ набират все по-голяма популярност у нас. Те са модерни и практични, напълно отговарящи на нуждите на съвременния човек. Премахването на вътрешните стени в домовете и обединяването на пространството в тях е водеща тенденция в интериорния дизайн в световен мащаб.

Оферти за жилища в Банско и района може да разгледате тук.

Когато пристъпваме към организацията на отделните зони, важно е как точно ще ги разпределим.  Съществуват най-разнообразни възможности за оформление на кухнята отворен план.

Удобно решение

Кухнята, съчетана с всекидневната е разумно и удобно решение. В кухненската Снимка на обзавежданезона се препоръчват използването на модерни модулни системи, които могат да бъдат проектирани на един или на два реда, в зависимост от нуждите ви. Работната повърхност се оформя от горната част на позиционираните на пода шкафове и може да заема част от стената или цялата стена, както и да продължава на другата, достигайки масата за хранене. Важно е модулната система в зоната на кухнята да си подхожда стилово и цветово с холните мебели.

Любители на партита

Ако сте любители на партита и често посрещате големи компании в дома си, тогава е добре да заложите на кухня в две части – работен плот и плот за сервиране на храни и напитки. Неудобството в този случай е, че е необходимо по-обширно пространство, отколкото при другите варианти на оформление.

Кухненският остров е друга възможност за оформление, която също е много практична. Обикновено се позиционира в средата на стаята и предлага бърз достъп от всяка една друга зона.

Когато пристъпвате към избора на материали, текстури и цветове за отделните зони в жилището тип „Студио“, важно е да се съобразите с това, че въпреки разграничените зони, интериорът по някакъв начин трябва да бъде обединен, за да изглежда като едно цяло.

По отношение на цветовете най-добре е да се заложи на един-два, максимум три различни цвята, като умело се балансира между техните нюанси.

В случай, че сте решили да преустроите жилището си в отворен тип пространство и се нуждаете от професионална помощ при премахването на вътрешните стени, можете да се допитате до професионалистите в къртачните услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *